28 травня, 2017

День Вишиванки



  День вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. Цьогоріч «світ одягнув вишиванки» 18 травня. Це свято поки що немає державного статусу, але тим не менше, з кожним роком набуває все більшої популярності. Протягом останніх років ця акція переросла у наймасштабніший флешмоб. Головна його умова – де б ти не був та щоб не робив, одягни вишиванку. Така акція стала справжнім святом єдності всеукраїнського рівня

  Для українців вишиванка – не просто одяг. Це генетичний код нації, зашифрований у фантастичних і неймовірно красивих візерунках, орнаментах і хитросплетіннях творів народних майстрів вишивки.

   Вишиванка для України – це більше ніж національний костюм, з її допомогою українці висловлювали мовчазний протест і демонстрували всьому світу унікальність своєї культури, піднімалися на п'єдестали і боролися за свободу.

     День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 

    Отже, сьогодні, 18 травня наш заклад також долучився до «вишиваної акції»: вишиванки одягли як працівники закладу так і малюки. Дитячий садок одразу розквіт яскравими барвами вишиваних візерунків. Тому що в цей день кожен свідомий українець залюбки одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу або садок.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар