04 травня, 2017

ВІКОНЕЧКО У СВІТ КРАСИ РІДНОЇ ПРИРОДИ


                         
           ВІКОНЕЧКО У СВІТ КРАСИ РІДНОЇ ПРИРОДИ

   У нашому садочку кожного року проводиться місячник озеленення та благоустрою з метою збереження навколишнього середовища та озеленення довкілля. У ході цієї акції ми разом із вихованцями впорядковували територію дитячого садка.
     Виховуючи маленьку дитину, дорослі мають усвідомити, що у дошкільному віці праця виступає могутнім виховним засобом формування особистості. Саме завдяки посильній трудовій діяльності розвиваються не тільки сили дитини, а формується вправність у застосуванні власних сил і можливостей у повсякденному житті, закладаються моральні якості: працелюбність, повага до праці, відповідальність, чесність, гартується організм дитини. 
    Саме це спонукало нас до розв'язання даної проблеми на свій лад, по сучасному. Для наслідування використовується досвід помічника вихователів Костюк Ірини Петрівни яка є дійсним взірцем в трудовому вихованні дошкільнят.
  Особлива увага приділяється формуванню у дітей правильного уявлення про працю, підведення їх до розуміння, що праця- не розвага, вона потребує певних зусиль, умінь і навичок.
  Велика роль у трудовому вихованні відводиться праці в природі.Тому, праця під голубим небом проводиться на дослідницькому дитячому городі, в саду, на зеленій травичці під молодими яблуньками і грушами, на численних квітниках, і  таким чином  відкривається "віконечко у світ краси рідної природи".
   Після зими діти особливо радіють першим теплим і сонячним дням, прагнуть якнайшвидше приступити до справ. А їх на ділянці багато,зокрема треба: розбити та скопати квітники,город,обкопати дерева та кущі, побілити дерева та бордюри,замінити пісок у пісочницях... І хоча основну роботу з благоустрою виконують дорослі, діти теж беруть у ній активну участь. 
  Хто не прийшов би у дитячий садок, усі насолоджуються красою та свіжістю квітників та газонів,цікавляться тим, хто створив цей зелений оазис, хто доглядає за ним. і наші діти з гордістю відповідають:"Ми всі разом!"





Немає коментарів:

Дописати коментар